Pappas fiskpinnar med dansk remoulade



Eftersom farmor, farfar och faster var på besök var det dags för en gammal trontjänare till paradrätt. Efter att du lagat och ätit den här rätten kommer du aldrig vilja falla tillbaka på det otjänliga halvfabrikat till "fiskpinnar" som du ätit tidigare?

Ja, den här rätten kräver lite arbete. Ja, färsk fisk är dyrare än fryst fisk, och dyrare än "fiskpinnar". Men har man inte råd och tid till god mat, kan man lika gärna äta på Mc Donalds 7 dagar i veckan.

När jag gör denna rätt väljer jag färsk sejfilé från butikens fiskdisk. Sej är bland det billigaste du kan hitta i fiskväg och en sjukt underskattad matfisk, den brukar kosta runt 80 kr kilot, sen kan du själv räkna ut vad ett paket om 8 torskbitare kostar. När du köper fisken så se till att be fiskhandlaren att "byxa" fisken, dvs bena ur den, så slipper du betala för det du inte kommer äta upp.

Remoulade kanske du bara har ätit på tub förrut, tanken kanske inte har slagit dig hur enkelt det faktiskt är att göra såsen själv. Danskarna äter den här såsen till allting, det skulle inte förvåna mig om de har den i flingorna också. Men den är god, enkel och passar bäst till stekt panerad fisk.



Börja med att mixa en burk picklade grönsaker. De behöver inte vara pulveriserade till atomstatus, bara grovt körda några sekunder. Det finns förståss färdigmixade pickles att köpa vilket gör det ännu enklare. Blanda de mixade grönsakerna med majonäs, äkta sådan och inga lightvarianter. Lightvarianten innehåller sådana kopiösa mängder tillsatser och färgämnen att den med lätthet skulle kunna klassas som läkemedel istället för livsmedel. Avsluta remouladen med en knivsudd curry och lite nymald vitpeppar. Vill man minska fetthalten och lätta upp smaken kan man blanda ner några skedar gräddfil. Låt remouladen stå och gotta till sig i kylskåpet medan du börjar med fisken.



Börja med att skära fisken i passande bitar, man kan dela en filé på tre om den är stor, eller två om den är liten. Tänk på att ha någorlunda lika bitar så de blir klara samtidigt. Fisken ska dubbelpaneras, vilket betyder att den först vänds i mjöl, sen ägg, sen ströbröd. Det här är tveklöst bäst, av erfarenhet blir enkelpaneringar aldrig lika bra och gott. Ett tips är att salta och peppra mjölet  innan du vänder ner fisken.





Ett tips när fisken är panerad. Lägg smör- eller bakplåtspapper mellan varje "lager" fisk innan du steker dem. Annars kladdar bara paneringen ihop och lossnar.




Panerad mat ska stekas i rikligt med fett, näst intill friteras. Ha i rejält med olja och en bra klick smör och stek på medeltempratur. Man brukar kunna steka två omgångar i varje panna innan det är dags att skölja ur den och tillsätta nytt fett, förutsatt att man inte steker på för hög värme så fettet bränns vid. Fisken ska bli härligt gyllenbrun och steks klart på ett knyck.

Jag är inte mycket för frysta grönsaker, eller frysta livsmedel överhuvudtaget. Men frysta gröna ärtor är undantaget. De är helt överlägsna, finns året om och fyllda med massa bra vitaminer. Dessutom är de helt suveräna till mina fiskpinnar (tycker alla utom Linda...)



Ärtorna behöver bara blancheras som hastigast. Dvs, koka upp rikligt med vatten, när vattnet stormkokar häller du i ärtorna och låter koka två-tre minuter. Häll av och blanda ner en klick smör, salta och peppra. Klart.

Till detta serverade jag kokt färskpotatis, gör man som jag och väljer ut de allra minsta potatisarna i affären kokar de klart inom en kvart, med andra ord är hela rätten klar på drygt 45 minuter. Snabbt, enkelt och gott - och man blir jättepopulär hemma!


Blocket!

På blocket finns det en masa skojjiga annonser har jag märkt ikväll...

Jag är lätt road och finns inget roligare än desperata människor som skriver kontaktannonser.
Ikväl fick jag syn på människor som söker boende på blocket.
HAHAA
Har nu suttit läänge och läst om en massa trevliga, ickerökande, djur och barn fria människor som letar boende;-)
Nej man kan inte göra något mer vettigt med sin barnfria tid!;-)

Nu ska jag kika vidare;-)

Currygryta med kyckling, kokosmjölk och blomkål


Här kommer kvällens mat. En enkel och nyttig gryta med smak av Indien. Jag vet ju egentligen hur maten smakar i Indien, eftersom jag aldrig varit där. En vild chansning är dock att den skulle smaka nått i den här stilen, fast lite starkare.

Den här grytan kan man göra på lite vad man vill, det man har hemma eller det man tycker om. Jag valde kycklinglårfilé, man kan välja kycklingbröst eller varför inte fisk om man vill, fördelen med lårfilén framför bröstet är, förutom priset, att lårfilén inte är lika mager och smakar mycket mer "kyckling". Den lämpar sig alltså utmärkt för att koka med i den här grytan, dessutom blir den klar jäkligt snabbt.



Börja med att bryna kycklingen i lite olja, i en het panna. Jag valde att inte strimla eller skära kycklingen, den går så snabbt ändå, men man kan givetvis skära ned den om man har jättejättebråttom. Salta och peppra kycklingen och när den har fått färg på båda sidorna lägger man över den i en gryta eller djupare stekpanna (wok).



Sänk värmen på pannan du just stekte i och låt lite grovt skuren lök svettas mjuk en stund (du behöver alltså inte skölja ur pannan emellan, spara alla goda smaker istället). Ha ner fint hackad vitlök och ingefära efter smak (jag hade tre rejäla klyftor och en "tumme" ingefära). Allting ska svettas, dvs inte ta färg, så stek på medelvärme.



Ha ner kryddorna i löksteket, jag har valt curry, paprikapulver och spiskummin. Typiskt indiska kryddor känns det som och helt plötsligt kommer hela köket dofta gammal indisk farbror. Låt blandningen bubbla på lite i pannan, tillsätt lite olja om det skulle bli för torrt och låt det inte fastna eller brännas.



Sen är det dags för grönsakerna. Här kan man välja vad man vill och vad man har. Jag började med lite blomkål (man äter på tok för lite blomkål) grovt nedskuren i buketter, en röd paprika och favoriten - salladslök. Vill man så kan man ha broccoli, morötter, purjolök eller zucchini. Allt funkar.

Låt alla grönsaker vända runt och fräsa på i kryddblandningen någon minut, så allt får rulla runt i de goda smakerna. Tillsätt ett halvt glas vatten i stekpannan (deglasera) vilket gör att alla goda kryddor och smaker kokar ur pannan. Låt det få ett uppkok sen häller du ner hela ragun i den gryta du la kycklingen.





Ställ hela kycklinggrytan på spisen och tillsätt krossade tomater, det ska täcka kycklingen och blomkålen. Låt hela grytan koka under lock i typ 10-15 minuter. Under tiden kan man ägna sig åt tillbehöret, ris, pasta eller couscous funkar bra. Jag valde bulgur - supernyttigt och enkelt. Koka upp sex deciliter vatten med en klick tomatpuré, lagerblad och lite salt. När vattnet kokar har du ner tre deciliter bulgur. Sätt på lock och sänk värmen till 3 eller 4 på spisen. Klart inom 10 minuter.

När kycklinggrytan kokat i tio minuter och kycklingen är klar och blomkålen känns lite mjuk är det dags för lite äpple. Skala och tärna ner ett äpple i grytan. Äpplet tillför en härlig sötma till grytan. Äpplet ska inte koka sönder utan ska egentligen bara värmas upp i grytan. Häll ner en burk kokosmjölk, rör runt och sätt på locket igen. När grytan har fått sig ett uppkok är den klar, smaksätt med salt och peppar, eventuellt kan man behöva reda av grytan lite med maizena (det finns ett jättebra maizena för soppor och grytor som man inte behöver röra ut med vatten, bara rakt ner i grytan).



Tripp, trapp, trull så är maten klar. Servera med ett pitabröd eller lite yoghurt med honung. Det är sjukt gott. Jag lovar.

Lördag

Idag gick jag ut med tjejerna själv. Vi gick och lekte på Vilmas dagis gård.
  
Vilma lekte mest hela tiden.

Lova har sin allra första förkyldning och sov mest hela dagen:-(

Snorig, rinnade ögon och lite hostig.

Vi tog oss efter mycket om och men till Vällingby... Vilma ville helst åka vagn och Lova ville INTE alls åka vagn och jag hade ingen bärsele med mig. Har gått och funderat mycket på att sälja syskonvagnen. Bär mest Lova då hon blir skit arg av att ligga ner och hon sover jätte bra i bärselen.
Tänkte nog använda brion med ståbräda och bärselen om vi säljer syskonvagnen.
Men vi får se hur vi gör.

I vällingby sprang jag in på KappAhl och köpte kläder till Lova:-)

kärlek vid första ögonkastet!


tröja med glatt mönster:-)


mjuka sköna tossor för kalla höstdagar:-)

Vi möte Andreas i vby och åt lite lunch.

Vilma som just haft ett utbrott då hon inte fått som hon velat...

Inne på mataffären fick Vilma många utbrott då vi inte gick med på att köpa allt hon la i varukorgen.
Nu är vi hemma och tar det lugnt medans Andreas lagar mat.

Lova provade molnoverallen hon fått.
Toppen fin:-)


Slut för nu!

Värmdö

Idag var det dags att åka ut Till Värmdö och träffa Johanna med familj:-)
Jag och Lova åkta hemmifrån 09.43 kom från 11.05:-) puh det är då långt att åka.
Men det gick så bra med Lova i bärselen.
Men nästa gång tar jag nog vagnen då man får bära så mycket med bärselen alltså extra väska med blöjor mm.

Vi träffades vid Coop och gick sen och hämtade Gustav som vart på dagis.
Måste säga att jag är riktigt impad över hur duktig han är som är torr på dagarna:-)
Säger verkligen till då han behöver kissa:-)
Bra jobbat Johanna (Marcus sa att det mest är din förtjänst;-) )

Barnen fick jätte fina presenter:-)
Lova en Rosa molnoverall Från Lindex som jag kikade på förra året men Vilma var ju för stor för den;-)
Vilma fick en fin jeansklänning:-)
TACK:-)

Spännande tyckte Vilma.

Fina klänningen

Lova är så lik Gustav i hans utveckling och Varga är mycket lik Vilma!
Är skoj hur olika syskonen är men ändå lika:-)

Det bjöds på jätte god mat:-)
Tycker du Johanna kan tipsa om den maten i din blogg;-) lätt och GOTT:-)

Blir alltid så att man inte kan ses allt för länge då resvägen hem är lika lång som dit:-)

Blev lite fotografering också;-)

 
Tjejerna spanar in varandra och Gustav vill så gärna vara med på bild han med:-)

Våra prinsessor!


Busiga Gustav klättrar snabbt upp i fönster:-)


Söta Varga


Tjejkompisarna:-)


En bild på Lova får avsluta dagens inlägg:-)
Tack och hej leverpastej!

Veckan som gått

I måndags började Vilma på dagis.
Invänjningen går långsamt framåt. Vilma är rätt blyg och tillbaka dragen.
Hon står mest och kikar blygt och nyfiket på de andra barnen och fröknarna.
Idag (fredag) hade hon sprungit runt med de andra barnen och haft riktigt roligt ,precis då det är dags att gå hem för dagen.
Hoppas att hon ska trivas nästa vecka med då jag förhoppningsvis kan börja gå ifrån. Vill att det ska bli en bra inskolning denna gången och att hon ska känna sig trygg så kanske får jag gå iväg korta stunder för att visa att jag verkligen kommer tillbaka.
 
I tisdags var jag på Föräldrargrupp- skoj

Efter inskolningen i onsdags gick vi upp till Vällingby för att handla och äta lunch.
 
Vilma njutar av äppeldrickan:-) Lova fick sitta i Brion medans jag åt lunch, hade inte med hennes vagn utan bara bärselen. Bärselen som jag verkligen är NÖJD med! Tack för tipset sng den Camilla!:-)

Jag började stryka på namnetiketter på Vilmas alla kläder. Är många till som ska märkas men jag har iaf börjat:-)


På em gick jag och Vilma till Turken för att posta tradera vinster.

Snygg i sin tunika och plyschbyxor från Lindex

Kl 15 åkte jag iväg med Sara på en marknadsundersökning.
Va mycket intressant och skönt att komma hemifrån ett par timmar.
Lova hade inte alls gnällt utan åt innan jag åkte och åt sen när jag kom hem 18.30!:-)

Vilma vinkar hej då. GULLUNGE!!!

Torsdag var det dagis igen.
Ösregnade verkligen då vi gick dit!
På vägen hem sken solen igen.

Raringen

Vi kikade på sniglarna vid gångtunneln. Dom var roliga tyckte Vilma. Några satt uppe i taket och dom skrattade hon mest åt:-)
  
Lilla snigel akta dig...

Lika som bär tycker jag att dom är...

Jag som tyckte att Lova va lik mig men bredvid Andreas e dom jätte lika varandra...


Idag har Lova verkligen tagit i för att lyfta upp överkroppen då hon ligger på mage. Och som den tokiga mamman jag är fotade jag henne massor! Vågar inte nämna hur många likdana bilder jag har på just detta:-)
  

Jag gick till affären och handlade lite snask. När jag kom hem hade jag SÅ KLART glömt det jag skulle handla, Andreas snus! FAN tänkte jag och fick gå iväg igen...
DET MAN INTE HAR I HUVUDET FÅR MAN HA I BENA tänkte jag och knatade iväg till macken...

Ganska skönt ute då det inte regnar

När jag kom igen igen matade jag Lova och Andreas la Vilma.
Lova fick ligga på filten på golvet och träna:-)
  

Köpte en Tv idag, 44tum för 200kr... Det e ett bra pris;-)
Nu ser vi bra då vi ligger i sängen och ser på tv;-)
Daniel ska få den gamla tv:-) Grattis till han!:-)


Idag fredags åkte jag och Lova till Johanna, Gustav, Varga och Marcus ute på Värmdö.
Mer om det i inlägget ovan;-)
Hade en toppen dag och nu är jag bra trött:-)

Imorgon är det Lördag och hoppas det blir en bra lördag:-)

Hej hopp! titta opp!


Äntligen fredag:-)

Idag ska jag och Lova ut till Värmdö och träffa Johanna och Varga:-)
Ska bli skoj!

Vilma går på dagis med pappa ett par timmar sen är det helg för henne med.

Andreas börjar jobba på Måndag efter flera månaders ledighet.. ångest värre?:-(

Ska försöka uppdatera med bilder och text ikväll om jag orkar:-)

Hej hej Hej dåååå

God morgon!

Så var det Onsdag igen:-)

Idag börjar Vilma kl 9.30 och är på dagis till kl 11.
Idag följer nog både jag och Andreas med.

Gårdagen:
Hade gått bra för henne igår på dagis. Efter dagis gick Andreas och hon och handlade.
Vi möttes sen i hallen då det var dags för mig att stressa iväg till föräldragruppen.

Vi var 9 föräldrar som var där. Och barnen var runt 4mån.
Jag var den enda som hade barn sen tidigare.
Fick aldirg gå i en föräldrargrupp då Vilma föddes så därför ville jag gå nu och se vad "alla andra" gjort då dom fått barn:-)
Va väl okej. Hade nog fått ut en massa av det då jag fått Vilma. Nu får jag ist tillföra gruppen mina tankar som 2barns mamma. Och jag har gått igenom allt som dom går igenom nu och kan se på saker på ett annat sätt:-)


På väg till Bvc. Ligger i vagnen och ler o pratar:-)

Efter FG gick jag till min trogna vän, Lindex;-)
Shoppade lite till Vilma. Hon har börjat växa ur sina byxor. Och strumpor har dåligt med.
Här är gårdagsköp:


http://www.lindex.com/se/Products/ImageZoom.aspx?prodid=1923425&color=457080&file=ProductImages/S0000006049150_F_W40_080728174211.jpg

Lova har börjat hitta sina fötter!:-)
Ligger på golvet och försöker gripa tag i dom.
Fick inget riktigt bra foto men det kommer väl:-)
  

Nej nu är det dags för frukost här!

Ha en bra dag vettja!

Helstekt biffrad med halvbakad sötpotatis och tomatsallad



Kvällens rätt kanske ser jäkligt krånglig ut, men i själva verket är den barnsligt enkel. En dresserad apa hade kunnat gjort det lika bra.

Nu är en helstekt biffrad en tisdagskväll egentligen ett lyx man kanske inte har råd med, men eftersom Hemköp var snälla att sälja ut sina urugayska biffrader med kappa för 60kr/kilot vore man en idiot om man inte köptes med sig nått kilo hem. Min bit låg på drygt ett kilo, och allt som allt kostade kvällens mat, alla ingridienser, 140 kronor. Överkomligt är bara förnamnet. Har man inte en sån här fin biffrad kan man givetvis helsteka vilket kött som helst, fläskkarré är billigare och sjukt bra att helsteka. Benfri kotlett (fläskhare) funkar också bra.

Den här rätten innebär minimalt med spistid, dvs tid som man faktiskt behöver spendera i köket. Så man kan göra nått roligare medan maten sköter sig själv.

Börja med att sparka igång ugnen på 200 grader, den behöver vara varm när potatisen ska in. Sötpotatis är sjukt underskattad mat och perfekt barnmat i alla dess former. Den är söt, full av nyttigheter, mjuk och vackert brandgul - det barn som nobbar sötpotatismos har antagligen växt upp i en kartong.

Här ska vi baka potatisen i halvor. Dela dem på längden och skär av nån millimeter på undersidan så de står stadigt i formen. Gnid in hela potatisen med olivolja och krydda rikligt med flingsalt och vitpeppar. Jag hade på en nypa timjan på varje potatishalva, man kan givetvis välja rosmarin, oregano, basilika eller någon annan torr krydda man har i skafferiet. Stoppa in potatisen i ugnen, den kommer gott kunna stå där i en timme eller så.



Jag är mycket för slowfood i den mån jag hinner. Att helsteka kött tar tid, helt klart, men resultatet smäller högre än det mesta när man får till det. Se till att köttet har legat framme ett tag innan det hamnar i stekpannan, kött bör alltid vara rumstemperatur innan det steks av den enkla anledningen att köttet vinner i både i saftighet och textur om de inte utsätts för alltför våldsamma temperaturchocker under tillagningen.

Torka köttet torrt från blod med lite papper innan du saltar och pepprar köttet ordentligt, det ska nästan vara som en salt-och-peppar-panering eftersom väldigt lite av kryddningen verkligen tränger in i köttet. Bryn köttet i olja i en riktigt jäkla het panna. Börja med fettsidan ner, se till att bryna alla kanter och hörn.




Nu är det dags för den oumbärlige stektermometern igen. Med en sån här är det här inte svårare än att rosta bröd, utan en sån här är det här praktiskt taget omöjligt för en amatör. Nötkött av den här tempraturen är medium vid 57-58 grader i kärntempratur. Vill man av någon outgrundlig anledning har det välstekt (gummiboll) är det 60-62 grader som gäller. För blodigt kött räcker 55 grader.



När termometern är på plats ska köttet in i ugnen, sänk samtidigt värmen till 125 grader. En tumregel för att steka och grilla hela stycken kött är att steka på lååååg tempratur, 125 grader är i högsta laget men man har ju inte all tid i världen. Med denna metod tappar köttet minimalt med vätska, vilket i sin tur betyder übersaftigt kött på tallriken.

Nu är allt jobbigt klart, nu kan man diska, jonglera eller bygga lego till maten piper. Jag valde att göra en klassisk tomat- och rödlökssallad under tiden. Den får ersätta en fet kladdig sås och gör i sin tur den här rätten ganska nyttig. Man behöver inte bearnaise till all mat, och den köpta bearnaisen är en vederstyggelse till sörja och att slå sin egen bea är en ganska omständig procedur. Det här är enklare och godare.





Tärna eller skär ner tomat i grova bitar och skiva rödlök tunnt. Blanda två matskedar olivolja med två matskedar balsamvinäger i en skål, man tjänar oftast på att använda en god olja och en god vinäger även om det kostar några slantar extra. Smaksätt vinegretten med en nypa salt, en nypa socker och nymald vitpeppar. Jag använde också lite torkad mynta, man kan givetvis använda en färsk ört om man vill, eller lite purjo- eller salladslök, anything goes liksom. Blanda vinegretten väl och vänd ner tomaten och löken. Låt gärna salladen stå framme tills den ska ätas, allt sånt här mår bäst av rumstempratur och smakar egentligen ingenting kylskåpskallt.

Drygt en timme efter att du stoppat in köttet borde termometern pipa, under tiden har du antagligen dukat och tvättat händerna. Innan köttet ska upp på bordet och trancheras (skäras) mår det bäst av att få vila en kvart eller så, gärna i smörpapper som visas på bilden. också här för att köttet ska vara så saftigt och fint som möjligt. Låter man inte köttet vila kommer bara alla köttsafter flyta ut på skärbrädan så fort du sätter kniven i det.







Klappat och klart, maten står på bordet och jag har inte spenderat mer än 40 minuter i köket effektiv tid.

Tisdag förmiddag

Idag gick Vilma med bara pappa till dagis.
Jag passade på att slänga upp en del av mina mammakläder på tradera:-)
Hoppas någon ska nappa:-)

Lova vaknade och gallskrek 5min för att sen somna om i min famn.
Hon verkar ha magknip ibland...

Kl. 13 är det föräldrar grupp och efter det lite fönstershopping.

Ska bli skoj att höra hur Vilma har haft det på dagis.

 
over and out!

Karl-Johangratinerad kyckling med potatismos

Det här kanske inte är världens superenklaste grej, men särskillt svår är den iofs inte heller. Det som tar mest tid med den här är disken.

Eftersom vi hittade så fina Karl-Johansvampar som de sålde på 4H-gården, plockade på Adelsö till det överkomliga priset av 5 kr styck, kändes det inte mer än rätt att låta dessa kröna rätten. Har man inte jättefina Karl-Johansvampar från Adelsö går det förstås bra med kantareller, eller champinjoner för den delen om man vill det.

Eftersom jag kör allting från höften blir det inga måttangivelser eller liknande, kör på känn.

Innan ni sätter fart med kycklingen så börja med potatisen. Skala och skär ned potatis av mjölig sort i mindre bitar och sätt på spisen. Potatis till potatismos kan egentligen aldrig koka för länge så börja i god tid så allt blir klart samtidigt.

När det är klart så sätt på ugnen, 175 grader, så den är varm när kycklingen ska in.

Jag använde kyckling, det går förstås utmärkt att göra på exempelvis fläskfilé istället, eller vanlig kassler om man vill hålla budget. Fördelen med kassler är väl isf också att det går mycket, mycket snabbare.

Stek kycklingen, salta och peppra. Kycklingen ska alltså inte stekas klart utan bara brynas till färg. Flytta sedan över till en ungsfast form, gärna modell mindre så kycklingen "ligger trångt". Släng ner strimlad bacon i pannan (i samma fett som du stekte kycklingen, där sitter alla smaker), samt finhackad vitlök efter smak och tycke (vitlöken kan "döda" lite av svampsmaken, den riktige konnessören använder förstås charlottenlök som istället hjälper svampsmaken på traven.)

Kycklingpattarna, förstekta i en ungsform.

Låt baconen steka ur någon minut så den släpper ifrån sig lite av dess härliga rökiga fett, sen slänger ni den grovt hackade svampen. Salta och peppra och fortsätt stek på hög till medelhög värme. Svampen ska börja få färg och yta, men ingenting ska förstås brännas vid.





För att få lite färg på skiten använde jag salladslök, man kan givetvis använda purjolök om man vill, salladslöken är dock mycket mildare och behändigare och helt suverän när den är i säsong. Skär den grovt och låt den steka med någon minut i pannan. Salladslöken ska bara stekas lätt mjuk, fortfarande med lite stuns i. 

Sen tillsätter vi grädde, ren fet jäkla vispgrädde. Nu ska det bara puttra och sjuda, grädden kommer tjockna något och ta smak av alla goda fetter som bubblat runt i pannan med svampen, baconet och löken. Jag skojar inte när jag säger att det kommer dofta ruskigt gott i köket när den här står och bubblar på spisen.

För att göra det extra onyttigt rev jag ner en handfull extralagrad Herrgård (av bra sort såklart), det är ju valfritt. Tycker man inte att såsen är tjock nog utan ost går det bra att reda den lätt med maizena, men det ska egentligen inte behövas.




Nu är det bara att sleva upp svamstuvningen på kycklingen, se till att massor av ingredienser hamnar PÅ kycklingen, och inte bara rinner av runt omkring. Ös på med sås runt kycklingen så den verkligen ligger och bubblar i härligheten.




Stektermometer är en kocks bästa vän. Har man ingen är  man helt ute och borde skaffa sig en igår. När jag har stoppat in den i kycklingen och bestämt när jag vill att den ska vara klar, kan jag ägna mig åt disken eller nått annat under tiden. Kyckling är klar när den är runt 70 grader i kärntempratur, 72-73 om man verkligen vill vara på den säkra sidan. I 175 grader tog det runt 20 minuter, nog med tid för att jag skulle hinna röja upp all oreda och göra klart potatismoset.




Potatismoset? Det är busenkelt. Vid det här laget borde potatisen vara mjuk och färdig så det är bara att slå av vattnet i durkslag och låta dem ånga av någon sekund. Medan dem fortfarande är varma slår du tillbaka dem i kastrullen och klickar ner en rejäl klick smör (jag använder ARLAs smör- och rapsoljeblandning på flaska, superbra alternativ med minimalt med tillsatser). Det är lag på att krydda potatismos väl, salt och vitpeppar ska det vara samt generöst med nyriven muskotnöt. Den hemliga twisten för ett potatismos i restaurangklassen är att tillsätta en nypa socker.

Elvisp några varv och en skvätt mjölk, smaka av. Sen är det färdigt, hur enkelt som helst, och det finns inga som helst ursäkter för att göra det folk väljer att kalla "pulvermos" istället för det här. Ungefär nu borde stektermometern skrika att kycklingen är klar och man kan ropa alla till bordet. Busenkelt va?

Till det här kan man servera lingonsylt, pressgurka eller rårörda lingon. Ketchup går fetbort. 




Första dagen på dagis...

Eller första timmen på dagis...

Vilma var lite blyg i början och satt mest i Andreas knä och kikade på de andra 5 barnen.


Personalen vi hade invänjning med verkade rätt vettiga.
Jag och Andreas kunde dock inte låta bli att dra lite skämt om dvärgen som också är din fröken.
(Vet att det inte är snällt osv. Men det ser för roligt ut med en personal som är lika lång som barnen)
Vilma blev livrädd då han sa Hej Hej Vilma och hon gömde sig gråtandes vid mina ben:-)

Vilmas avd heter LilleSkutt:-) Den var liten och mysig.
13 barn och 3 personal.
Än så länge har jag bara fått bra intryck av dagiset.
Dom kommer TACK OCH LOV ha 2 veckor inskolning (beroende på barnet).
Var inte mycket med Vilmas gamla dagis i Råckstasjukhem som jag kändes mig nöjd med:-)

Hittar en hund och blir så lycklig:-)

 
Vågar tom åka rutchkanan:-)


Vi gick upp till Vällingby efter dagis och lunchade på Subway:-)

Vilma somnade i soffan redan 18.30:-)
Imorgon är det dagis igen 1 timme:-)
Jag ska på föräldrar grupp 13-14, ska bli kul då jag inte gick på någon föräldrargrupp med Vilma:-)

Tack och Hej, ska strax lägga mig!

Vilma aka Vilmis

Underbara älskade Vilma!

Glass är gott!
Nyklippt och nyvaken:-)

Du växer och tiden bara springer fram!
Du är så go och vill kramas och mysa en massa!
Men du är även väldigt arg och vill sällan göra som vi vill.

tex sitta på att stenar på vägen hem från "turken".
  

Älskar dig min skatt!!!


Lova aka Lovis

Lova är verkligen en glad liten skit:-)
Hon skrattar som en tok då man kittlar/pussar henne på magen!
Hon vänder på sig så fort hon hamnar på golvet på en filt. Har nu även börjat göra allt för att ta sig framåt.
Skjuter in bena under rumpan och kämpar för att ta sig framåt.



Hon älskar verkligen att bli buren och bärselen används flitigt här hemma.
Hennes kinder är så goa! och trotts att hon dreglar sjukt mycket vill jag bara pussa på henne hela tiden:-)

  
Djurgårdare såklart!


ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄlskar dig LOVIS!

Grattis Mikaela & Ryan!

Igår föddes Mikaela och Ryans andra barn:-)
Och grattis Anton som blivit storebror!
En flicka på 3400g och 49cm som ska heta Isabelle!
Stort grattis från oss 4 till er 4!


Invänjning på fsk Planket

Idag var det så dags för Vilma att börja på sitt nya dagis.
Vi var där i 1timme och det gick bra. Vi kändes oss ganska nöjda då vi gick därifrån.
Vilma var rätt glad men blyg:-)
Efter dagis gick vi upp till vby och åt lunch på Subway.

Nu är vi hemma och ser på Pippi.
Andreas och jag ska röja undan i lgh och sen ska vi ut.
GISSES så stökigt det blir då man har barn:-)
Kläder, leksaker, handdukar, blöjor MM ÖVERALLT:-)

Återkommer ikväll med mera info om dagen:-)

Måste bara säga att jag var inne på Kappahl idag och blev så kär i deras kläder:-)
Blir till att smöra för Andreas så jag kan få gå och handla lite kläder åt barnen:-)
Det är för överigt ett av mina stoora intressen att handla kläder åt barnen:-)

Hej hopp i lingonskogen!

4kg!!!

4kg KVAR till min målvikt!!!:-)
Känns som om jag klarar att gå ner det till julen:-)
Kommer numera i ett par av mina gamla jeans!
Men har en heeel påse med flera jeans jag bara SKA kunna HA till sommaren 2009:-)

Heja heja!:-)

Myyys

Idag har vädret varit växlande men mest regn och vi har hållt oss inne nästan hela dagen.
Vi myste ner oss med täcken i vardagsrummet.
Vilma säger ofta MYS och hämtar täcke och kudde:-)

 
Mys med vindruvor

Ett ord Vilma med säger ofta är BUS:-)


Bus med lillasyster!

Vilma är så himla go mot Lova. Klappar henne på kinden och säger "snäll" .
Det är så himla gulligt!
Andreas satt och lekte med Lova och pruttade på hennes mage och kinder (med munnen alltså...)
Då säger Vilma "NEJ pappa! SNÄLL"
Haha Andreas fick alltså inte prutta så på Lova utan skulle klappa fint på hennes kind:-)

Jag fick gå själv med Vilma idag och handla och Lova var hemma med Andreas.
Var toppen att få göra något själv med Vilma.
Vi mötte Syrran och handlade middag och cola. Själv klart började det regna då vi gick hem men det gjorde inget då det var så varmt ute.
Vilma blev trotsig och vägrde gå med oss utan stod och still och bara stirrade... Jag gick vidare en bra bit och sen stod jag och Syrran säkert i 15min och väntade på Vilma. Hon kom aldrig så tillsist gick jag fram till henne och frågade om hon inte skulle följa med hem. Och då kom hem utan minsta ljud och gick med...
Knepiga barn:-)
Vi åt tacos och efter maten gick Jag, Vilma, Syrran och Bruno till turken för att handla godis och mer läsk.
Min bror, Johan och Jonny kom sen också över och såg på film.
En skit film:-)
Se INTE mumien 3:-)

FILM TIPS:
Felon med Val Kilmer. En fängelse film som var JÄTTE bra och spännande:-)
Drillbit Taylor med Owen Wilson. En mkt bra komedi. Handlar om några killar som blir moddade och Owen ska vara deras livvakt. MYCKET underhållande film:-) en av hans bättre:-)

Har skaffat en ny bärsäle. Blev en Manduca. Är jätte nöjd. Lova somnar på en gång i den och den är skön att bära henne i.

Kvällspromenad! Lova sover gott

Det var allt för idag. Känner mig trött och ska krypa ner i sängen nu. För att om någon timme vakna och amma:-)
Tack och Hej! Jag är inte gay!

21/8=REEEGN

Idag har den verkligen vräkt ner med regn!
Regnade så hårt att bil larmen gick igång. Vilma satt då i köket och sa "tuuut tuuut tuuut":-)


Mysigt att sitta på balkongen i skydd från regnet:-)


Lova, dreggelmaja nr1!:-)

På kvällen gick jag och Lova över till Syrran för lite tjejkväll:-)
Andreas satt hemma och spelade Xbox360:-)


Jag gillar verkligen tidningen Chic:-) och mmmm GODIS:-)

 
Lova lekte på golvet. Och dregglade en massa som vanligt:-)


Vilma är galen i Pippi och jag överraskade henne med att köpa lite Pippi saker:-)

Klart slut!=)

19 aug. Björkan

Idag åkte vi till Björklundshages 4Hgård.
Dom håller på och bygger om lekparken så det fanns inte allt för mycket att göra där men djuren var ute iaf.


Sitter med hästen och väntar på tunnelbanan.


Vilma gillar verkligen att ha på sig "schoftan" och ville så gärna ha på sig den idag med men det var för varmt tyckte jag och Andreas. Här bär hon sin "schofta" i famnen:-)


Klappade glatt geten.

  
2st hästar, getter och får såg vi.


I början av oktober ska lekplatsen vara klar. Blir nog jätte fint.


Vi gick runt till andra sidan av fårhagen och då kom alla får dit för att beta lite gräs.
Vilma skrattade glatt då hon klappade dom.

  
Vi gick sen vidare till Ängby torg. oj va fina hus det finns i Ängby. Jag och Andreas gick och drömde om att köpa hus då jag jobbar:-) Vi åt glass på torget och nöjt av solen som kikade fram och värmde upp oss efter dagar med regn.
På vägen hem hoppade, sprang och skrattade Vilma för fullt:-)

Jag är medlem på Buzzador och kom med i deras Name it kampanj.
Och fick då en pyjamas och rabattcheckar från deras butik:-)

Lovas fina pyjamas.

Idag har jag och Andreas varit tillsammans i 4 år:-)
fick presenter av Sara....

haha tack syrran...

Allt för idag!
Hej hopp gummisnopp!

Moopy nr2

Yes idag fick jag till en mkt bättre Moopy som jag känner mig nöjd med:-)

  

Lova kikar på några nya kompisar

Moopy och Muppy
 

                                 
Hej hopp

Lördag

På morgonen gick jag och tjejerna upp och Andreas fick ligga kvar och dra sig. Vilma är så go på morgonen. Kommer in till och oss säger HEJ mamma HEJ pappa. Hon fixar lite själv med allt möjligt medans jag försöker gnugga bort sömnen ur ögonen. Är ingen morgon människa!
Sen går vi upp och hon vill se på Pippi i vanlig ordning.
Vid 9 äter vi frukost och då somnar Lova om vid pappas sida:-)
Efter frullen vill jag duscha med Vilma men det är hon inte så sugen på. Hon vill hellre bada i sin balja. Men jag ville passa på att duscha då Lova sov så jag lockade Vilma med vattenballonger:-) och det var då poppis:-)

 
Vattenballonger var spännande


Ligger bredvid Lova och skrattar efter duschen


Sen kastar sig Andreas ner på golvet han med. Skrattades gott på filten:-)


Senare på dagen åkte Vilma och Andreas iväg och jag hade hela dagen för mig själv (eller nästan:-) Lova var hemma också)
Jag satte mig för att sy men med Lova i sin babysitter som skulle roas blev det inte allt för mkt sytt. Och med den gamla skrutt maskinen jag har blev det mest att sitta och sprätta haha... Usch vill ha en sprillans ny symaskin!
Den jag har duger väl men oj va den kan tjura:-)

Bild på byxorna jag sytt:



 

Har nog glömt att säga att Lova i måndags vände sig från rygg till mage och nu gör hon det mest hela tiden då man lägger henne på rygg. Då hon sitter i babysittern drar hon sig nästan upp sittandes! Vilka magmuskler hon har:-)
Gillar inte alls att ligga på golvet och inte se något. Hon vill vara där saker händer och se allt och alla:-)


Skulle sy en gullig Moopy men misslyckades rätt mycket då maskinen började strula en massa. Blev en hemsk liten Moopy. Ska ge mig på att sy en igen då jag får tid att sitta utan en liten Lova bredvid mig;-)


Så här gulliga är Moopy!:-)


hahaaaa.. så här läskig och ful blev min Moopy... haha skäms:-)
skrattar lite hysteriskt för mig själv hahaa....

Det var allt för idag. Imorgon kommer farmor och farfar.
Jag hoppas på att hinna sy en ny Moopy... hahaa Min får heta Muppy tror jag hahaa:-)
So Long!

Kompisar

Idag åkte vi med Frida o Auorora till Coop för att köpa en cykel.
Vilma va lite små ilsken på morgonen och ville inte riktigt göra som jag ville.
Borsta håret, klä på sig och blöjan var sånt hon blev arg över.
När vi sen kom ut var hon glad igen. Lova sov gott i vagen.
Vilma ville vara med Auorora hela tiden, hålla handen och gå vid hennes sida.


sockersöta tjejer


Väntar snällt på tunnelbanan


"Får jag klappa hästen" -undrar Auorora. "mja"- säger Vilma

Lova sov i 3timmar i sin vagn:-O
På eftermiddagen åker vi med Jonny in till stan och äter kina mat:-)

 
Älskade unge! Du är för go ska du veta!

 
Super glad på resturangen:-)


Idag har jag fått sätta på henne kjol. Dock var denna lite liten men så söt ändå.

Vilma somnade i bilen på vägen hem. Hon var så svår att väcka. Satt i soffan och var helt borta i säkert 10min:-)
Vi gick iaf ut och träffade Frida och Auorora igen. Blev en promenad till träsket. Vilma var jätte glad att se dom igen och skrattade glatt åt sin kompis:-)

Matade ankorna

   
Lek i sandlådan. Tar ner sanden och får den då på sig och borstar hela tiden av sig sanden hihi

Jag och Vilma gick upp till gården bakom vårat hus för att gunga och leka i sandlådan.
Andreas var hemma med Lova.
Var så mysigt att bara vara jag och Vilma. Hon var så glad och go. Jag verkligen njöt i fulla drag.
Att bara få ro om henne helt själv var precis vad vi behövde.
Sen var det dags att gå in och det var inte lika roligt. Fick övertala henne om bad och lek då hon kom in;-)
Och sakta men säkert kom vi in.
På våran gård ville hon dock rida på "hästgungan"...


PIPPI säger Vilma glatt. Pippi står så här på Lilla Gubben:-)
Man kan inte låta bli att le ibland haha:-)

När vi kom in ammade jag Lova och sen badade jag Vilma.
Efter badet lekte vi på hennes golv och ringde farmor och farfar.
Dom ska komma och hälsa på oss på Söndag bestämde vi.
Efter att vi lekt en stund la sig Vilma i sängen och jag frågade om hon ville sova.
Ja Lisa sa hon då. Så jag läste en bok och då den var sluta sa hon till så jag läste en till:-)
Blev 4böcker och sen sa jag god natt och stoppade om henne.
Sen kom hon upp en gång och jag gick och la henne igen sen somnade hon för kvällen.

Kändes riktigt bra i magen ikväll:-) Som om allt idag klaffat jätte bra:-)
Skönta att få lägga sig och sova ikväll och känna sig som en Mycket bra mamma:-)

Det var allt!

14/8

Idag har jag suttit och sytt.
Det blev 2 par byxor till Lova.
Gick rätt snabbt och lätt att sy byxorna. Ville testa mönstet och det var bra tyckte jag så jag ska sy flera byxor av det:-)
På Lördag åker Vilma och Andreas iväg ett par timmar och då är planen att sätta mig och sy förklädesklänningar. Får se hur det går:-)





Lägger in bild på de andra paret imorgon:-)

Hej då Lilltå!

Tigerjakt

Nu ska vi gå på tigerjakt



vi kommer till nå't gräs


vi kan inte gå runt det

vi kan inte gå under det

vi måste gå igenom det

ssch ssch

Vi kommer till ett kärr eller är det ett träsk


vi kan inte gå runt det

vi kan inte gå under det

 
för det finns mycket grodor där

Ej öron, ej öron, ej svansar hava de

Ej öron, ej öron, ej svansar hava de


Vi kommer till ett träd


vi kan inte gå runt det

det är mycket konstigt

vi måste klättra upp i det

Vi tittar oss omkring

vi kan ju inte se nånting

Måste klättra ned igen

Vi kommer till en bro

vi kan inte gå under den

vi kan inte gå UNDER den

vi måste ju gå över den

Vi kommer till en grotta

det är alldeles mörkt

vi känner oss omkring

vi känner något mjukt

vi känner något skönt

LILLA GUBBEN!!!




Ååååh! Äntligen hemma!;-)

Broooorschan!

Idag gick vi över till min lillebror Daniel eller Dalla som Vilma kallar honom:-)
Det var riktigt varmt ute.



Vi bestämde att ta vägen förbi stallet och se om kanske någon häst var ute och det var dom.
Vilma tyckte inte alls att dom var läskiga som i sommras hos farmor och farfar.

     

Vi åt korv med bröd och pommes hos Daniel och det var toppen trevligt. Även syrran var där med sina hundar:-)
Jag och Syrran gick hem och Andreas och Vilma tog tunnelbanan. Skönt med en lite längre promenad. Då jag nästan var hemma började det regna igen.
ÄR DET HÖST NU?!:-(

Idag hade välkomst paketet från Goboken kommit med lite roliga saker till Lova.
Har valt att gå med där igen för Vilma gillar böcker och är roligt med lite nya:-)


Lova skrattade glatt då hon såg sin spegelbild:-)


Och det var då allt från oss för denna dag:-)
 Hej hopp!!!

Paraply:-)

11/8

Idag tog vi med oss Vilmas paraply ut och det var skoj tyckte Vilma.
Dock kom det inte mkt till regn men vad gör det:-)

  


På eftermiddagen gick vi ner till träsket för att mata fåglarna.


Då vi kom ner till träsket var himlen oroväckande svart!


Men har man lovat att mata fåglarna så har man.

Lova hon fick åka bärsele då hon varit riktigt arg/ledsen/skrikig idag. Inget var riktigt bra. Tutte dög inte alls och vagnen var heller inte rolig. Men bärselen var mysig och hon somnade på en gång.


Då vi går ner till träsket pratar Vilma om krocka (groda). Men idag såg vi då inga grodor där nere.
Men vi såg sniglar.
Denna såg ut som en bajskorv tyckte jag:-)


Vilma har inte gillat småkryp men nu har det vänt och dom blir bara mer och mer intressanta:-)
Här står hon och kikar på myrorna...


Då vi kommit fram till matstället börjar det åska/bixtra och vräka ner regn!
Vi sökte skydd under ett träd och det hjälpte en liten stund mot regnet...


Vilma och Andreas matade de 2 ankorna som kom fram väldigt fort och sprang sen in under trädet.


Vi blev så blöta där under trädet som vi stog så vi bestämde att vi kan lika bra gå hemmåt.
Regnet avtog snabbt och vi skrattade då vi gick hem blötare än blötast. Blev rät kallt med blöta kläder så Vilma fick rida på Andreas axlar så vi kom hem lite fortare:-)
  

Väl hemma blev det lax med rostade grönsaker/rotsaker.
MUMS!

Det var allt från oss för idag!
Hej Hopp


 


ÄNTLIGEN!

Idag var det äntligen dags att få träffa Johanna och Varga!
Jag såg verkligen fram emot att få träffa dom idag då vi alltid har så trevligt och det känns som om vi alltid känt varandra.
Kom fram till att det var säkert 6månader sen vi senast sågs! Hjälp va tiden går fort! Kändes som det var härom dagen vi sågs. Men vi har ju nästan dagligen sms-kontakt:-)

Är verkligen skönt med en kompis som dig Johanna:-) Du är så lätt att prata med och förstår det man säger:-) Är glad att jag har dig! Var så kul att ses idag! Tiden går dock för fort då man ses och man hinner inte göra det man ville hinna med. Hoppas vi under hösten ska hinnas ses lite mer. Jag får ta Vilma och komma ut till er! Måste ju får träffa storebror Gustav:-)

Vi gick runt och shoppade kläder till barnen, sambosarna och oss själva:-)
Vi åt lunch på vårt eget "kryp in":-) hihi
Va en toppen dag!
På vägen hem var det dock smockfullt på min tunnebana och fick stå och trängas ett par stationer.
Lova va lugn, blev lite kinkig då vi gick av tunnelbanan med lugnade sig sen.
På kvällen var hon dock rörig i en timme gnällde och skrek... För mkt intryck kanske?

Nu sover alla barnen gott och jag ska snart lägga mig för att se på film med Andreas i sängen.
härligt det låter då regnet smattrar mot fönsterbläcket:-)
Är på gott humör:-)
Dagen har varit bra:-)

Dagens bilder:


Busiga glada tjejer

  
Dom är nästan lika gamla, lika långa och lika tunga:-)


Sötaste tjejerna i stan idag!!!


Gustav får till att hålla killarna på avstånd med en så söt lillasyster!!!

Väl hemma fick Andreas ett par jeans som han faktiskt gillade:-)
Vilma fick ett sovsätt med batman. Lova en molntröja från lindex oxh jag en munkjacka o linne från HM.


Vilma i sina nya coola nattkläder. Sitter i babysittern som hon INTE får sitta i....


Jag köpte en GRÖN munkjacka. Hade tagit en svart men ändrade mig.
Vilken tur för denna passade jag jätte bra i:-)


Denna tröjan fick Lova från LINDEX:-)
ÄLSKAR deras barnkläder!


Jag och Lova


Lova i babygymmet.



Min träning går toppen bra och min målvikt kommer närmare och närmare:


Magen i v37+


Min mage 3månader efter förlossningen.
Nog för att den är degig men jag är riktigt STOLT över hur bra jag gått tillbaka på så kort tid.

Dagens boktips:
Jag har nyligen läst klart Mia Törnbloms bok Mera självkänsla!
Har tagit åt mig av mkt som hon skrivit och börjat med en Jag-är-bra bok:-)
Tycker jag mer och mer börjar hitta mig själv och gilla den jag är:-)
Har bestämt mig för att komma i TOPPFORM! kroppsligt och själsligt:-)
Tycker att hennes bok är mkt LÄSVÄRD!!!!
Har inte läst den första bok hon skrivit men ska så fort jag går förbi bokaffären kika efter den:-)

Nej nu är det dags att krypa ner med killen och kika på film!

Säger som alltid!
Hej Hopp!!!

Mormors mor...

Mormors mor.. eller gammel mormor.. mormor Zaida?
Kärt barn har många namn:-)
Idag (8/8) åkte vi iaf till min mormor jag och tjejerna.
Vilma valde att kalla henne för momo:-)
Vi hade det jätte mysigt och trevligt hos mormor som lagade sin goda pannkaka med egen jordgubbsylt! MUMS!
Vi sov över och det gick jätte bra. Vilma var så glad och go:-) Sjöng bää bäää jaja hela tiden:-) (bäbä vita lamm).
På lördagen (9/8) kom min moster ner och sa hej:-)
Sen var det dags att sätta sig på bussen och åka hem till Andreas igen som suttit och spelat Super Mario hela natten:-)
Hann precis med bussen, sprang som en tok:-) gratis motion JA TACK;-)
Hade med mig lego och tågbana hem från mormor som Vilma lekte glatt med hemma.
Hon fick även en liten sulky vagn av mormor som hon blev glad för:-)
När vi varit hemma ca 30 min kom Andreas syster med familj (tjejernas faster o kusin).
Dom tog sen med sig Vilma in till stan en sväng:-)
Dom hade ätit på Max och sen tagit en glass.
Sen åkte dom ner till bussgaraget och Vilma fick sitta i Mackans knä och "köra" bussen:-)
När hon kom hem var det dags att byta om till nattlinne och krypa ner i sängen. Hon slocknade på en gång:-)

Bilder:

Har handlat lite godis i Tensta centrum




Mormor stoppade om Vilma i soffan. Fick äta lite godis och se på Pippi

 
Lova låg på golvet och jollrade


Badade hos mormor.

Somnade på en gång på kvällen...




Lova bäddade vi ner på golvet:-) hon sov med jätte bra hela natten

Bilder på Lova hemma på lördagskvällen:

  
Lova har på sig Vilmas lilla pyjamas. Va tiden flyger iväg. Tänk va liten Vilma har varit.
Lova tittar mer och mer på sina händer och för dom till munnen för att suga och smaska på dom:-)
Börjar bli väldigt kal baktill på huvudet:-)

Det var allt från oss för denna gång!
Hej hopp!

Torsdagen den 7/8

Idag bar det av till Vällingby där vi handlade mat.
När vi kommit hem somnade jag i sängen då jag ammade Lova.
Vid 13 vaknade jag och då var det Andreas tur att somna:-) i Vilmas säng. haha
Vilma var så rastlös så vi klädde på oss och traskade ner till träsket.
Hittade massa sniglar. Dom var överallt. Vilma tyckte det var skoj att kika på de små liven:-)
Lova som som vanligt gott i sin vagn.
Det var så skönt att komma ut ur lägenheten. Blir så intensivt då man är inne och Vilma blir rastös och jävlig.
Efter promenaden runt träsket gick jag upp och lämnade Vilma för att gå iväg en sväng med grannen, Frida till  ÖB.
Där köpte jag en tågbana till Vilma som vi lekte med då jag kommit hem.
Vilma dansade sen som en tok till Mora Träsk. Var knappt så att hon fastnade på bild då hon hoppade hit och dit.
Lova satt och kikade på storasyster från sin babysitter på golvet:-)
Vilma var så glad och go mot Lova. Gick fram till henne och fick henne att skratta och le:-)
Goa ungar man har ibland;-)

Dagens bilder i vanlig ordning:

Ska vi gå hit undrar Vilma.

På väg till träsket:

  


Många snigelkompisar var ute i regnvädret...

 
kikar på sniglarna

   
sätter sig mitt på vägen och gräver lite i gruset

 
hittar en stor pöl med vatten som hon plaskar glatt i. Häller i lite vatten i hinken innan vi går vidare.


Nere vid ank-matar-stället var vattnet högt efter allt regn som fallit de senste dagarna.


Så här sött ligger Lova och sover oftast. Händerna i ansiktet och på nappen.

 
Snigelskådning. huuus säger Vilma om vinbärssnäckan. Alltså en snigel med hus:-)

Hemma är det dans till Mora Träsk som gäller:

  
suddiga bilder på en tokig Vilma:-) hihi


Skrattkalas



Det var allt för idag kompisar!
hej hopp!

Solen skiner lite idag...

Hurra lite sol efter 2 regningar dagar.
Vi går som vanligt upp till Vällingby för att handla.
Vi kikar även på rean som nu är på HALVA rea priset! Oj vilka fynd man kunde gör i de olika affärerna. Men jag höll mig lugn:-) Va Andreas som behövde byxor.
Min plan är fortfarande att träna och komma i alla mina gamla jeans så jag behöver inga nya;-) hihi
Vilma gick i sin egna värld och ville helst inte gå in i affärerna som vi ville in i. Hon stod utanför, satte sig på en bänk, kom in i affäreren för att sen vägra gå ut. PUST!
Ibland får man räkna till 10 för att inte bli tokig på henne.
På kvällen åkte Andreas med några kompisar för att äta.
Vilma somnade utan problem själv i sin säng:-)
Är så glad att hon börjat somna själv. Ett tag höll vi på i timmar att lägga henne och inget funkade. Nu har hon slutat att sova lunch och är trött då vi lägger henne. Vi har legat med henne i ca 10 min då hon ska sova de senaste månaderna men nu kan man gå in och läsa en bok/ sjunga och sen säga god natt och gå ut och hon somnar på en gång! YES!
Jag tränade 30min och duschade sen vaknade Lova och strax efter det kom Andreas hem.

Dagens bilder:

Barnmodell???:-)


Jag är en bestämd men söt tjej ska ni veta;-)


Sockersöt i stövlar och lockigt hår!

Idag blev det en god sallad till middag:-)

Pasta, morot, tomater, melon, saladslök, ruccola, feta ost, soltorkade tomater och kyckling var i den goda salladen.

Nu ska vi lägga oss i sängen och se på Kung Fu Panda.
Imorgon är det dags för vaccinering för Lova:-)
Hej Hopp!!!

Regn regn och ååter regn!

5 Aug 2008:

Ska det aldrig sluta regna?
Igår kom Vilma hem från farmor och farfar och allt var som vanligt igen här hemma.
Trots, skratt, lek o gråt:-)
Vi gick upp till vby för att handla mat och nya stövlar till Vilma.
Här är lite bilder:

  
Vilma på väg till vällingby. Väntar snällt på tunnelbanan.


Har fått nya stövlar. Väl inne i matbutiken lägger hon sig bara ner på golvet och vill inte gå. Vi ska bära henne tycker hon. Men ikke säger vi:-)
Vi testar och gå iväg från henne, bort en bit så att hon inte ser oss. Bryr hon sig? NEJ inte ett dugg bara ligger kvar.
Vissa dagar är det inte konsigt att man är trött med en trotsig tjej som Vilma.

  
Det var rätt roligt med så här mycket regn tyckte Vilma som glatt plaskade i alla vattenpölar hon hittade på vägen hem.


plask plask


Mamma gillar med när det regnar och skrattade gott åt Vilma som jätte försiktigt plaskade i pölarna.

När vi kom in var vi alla (utom Vilma o Lova) jätte blöta och fick byta kläder på en gång.
Vilma fick torka sitt hår lite. Hennes hår är helt underbart! Vill ha! Det blir så himla lockigt och fint då det regnar eller hon har duschat. Vissa dagar är det bara ett stort trassel men när man får borsta det är det så fint och lent:-)

Kräm till meliis är gott!

Efter mellanmålet sätter vi oss i Vilmas rum och hon lagar god mat åt oss.
Lova är lite kinkig och vet inte riktigt vad hon vill. Inte äta iaf. Hon har börjat hoppa över mål då hon vaknat. Förut ville hon äta på en gång men det händer mer och mer ofta att hon vaknar och inte vill äta utan är vaken och somnar sen om efter någon timme.
  

Helt plötsligt har Vilma klättrat upp på sin cykel och är så stolt.
Hon har blivit mer och mer modig och framåt denna dam:-)


Pippi är fortfarande en stor favorit och hon tittar på det en stund innan hon ska sova med Lillagubben (såklart).

God natt! Eller Hej då som Vilma säger då hon ska sova:-)


God natt säger jag och Lova med!:-)


RSS 2.0